Rekordmånga svenskar semestrade hemma 2020

Hemester , svemester och staycation är bara några av många begrepp som beskriver svenskarnas semestertrend sommaren 2020. På grund av corona var det rekordmånga svenskar som spenderade sommarsemestern hemma i Sverige. Stängda landsgränser, flyg som stod på marken och en virusrädsla gjorde att många svenskar inte kunde resa utomlands i somras. Istället njöt folk av de svenska sommaren på hemmaplan. Här kan du läsa mer vad svenskar gjorde under sin hemester.

Njöt av livet hemma

Många stannade hemma och njöt av livet denna sommar. Folk tog tag i hussysslor som länge legat och släpat. Många renoverade sina hem och fixade en mysig uteplats. Istället för att spendera semesterkassan på dyra restauranger i utlandet var det många som unnade sig goda middag hemma istället. En del köpte en kvalitetsgrill för att kunna njuta av sommarens härliga dagar och kvällar. All mat blir godare när den är grillad och dessutom är det trevligt att umgås familj och vänner kring grillen. Bluegaz är den ledande grilltillverkaren och erbjuder bland annat gasolgrillar, gasolvärmare och kolgrillar. Köp din egna grill och läs mer här på deras hemsida om du vill njuta mer av livets goda på hemmaplan.

Upptäckte den svenska naturen

Förutom härliga hemmakvällar och grillpartyn var det många som passade på att vara ute mycket i naturen för rekreation. Vandringar, promenader och olika former av friluftsliv i svensk skog och mark blev mycket populära under corona. Kajakpaddling, löpning och utomhusgym är bara några av många aktiviteter som fått sig ett rejält uppsving. När många arbetade hemifrån blev det särskilt viktigt att komma utomhus och njuta av naturen.

Checkade in på det lokala hotellet

Begreppet staycation eller hemester betyder att man stannar hemma och firar semestern. Det var precis vad många svenskar gjorde denna sommar. Många valde att checka in en eller flera nätter på ett lokalt hotell för att få mer semesterkänsla emellanåt. Att njuta av en hotellfrukost, manglade lakan och kanske ett hotellspa ger onekligen känslan av att vara utomlands. Den svenska hotellnäringen upplevde en mycket svår period när de utländska turisterna uteblev. Som ett resultat var det många som erbjöd förmånliga erbjudanden till svenskar för att fylla upp rummen under krisen.